Wij zijn gepassioneerd en gefascineerd door tijdloze, eerlijke mode in bijzondere stoffen en met verrassende details.

Laurence volgde een opleiding aan de Gentse Modeacademie en startte haar eigen kledinglabel, Mis-en-Plis. Barbara verdiepte zich als stoffenaankoopster in duurzaamheidslabels.

Het is vanuit die ervaring en gemeenschappelijke passie en -toegegeven - een zekere onvrede met de gangbare manier van werken in de sector, dat we beslisten om samen een nieuw verhaal te schrijven en Wild Muse op te richten.

Wij brengen een doorlopende collectie, zowel in knitwear als in geweven stoffen, los van trends en (mode)seizoenen. We besteden bijzonder veel aandacht aan een goeie snit en pasvorm en kiezen resoluut voor hoogwaardige materialen zodat onze tijdloze creaties jarenlang gekoesterd kunnen worden.

Wild Muse

Laurence

Laurence volgde een opleiding aan de Modeacademie in Gent. Al tijdens haar studiejaren ontwierp ze, samen met een vriendin, rokjes. Deze verkochten ze onder de naam Mis-en-plis. In 2007 startte Laurence als styliste en bouwde ze, intussen in haar eentje, Mis-en-plis verder uit. 

Eerlijke productie was toen al een hot topic voor Laurence en die overtuiging werd alleen maar sterker. Lang voor de ramp van 2013 in Bangladesh besliste ze al dat ze haar werknemers eerlijk zou betalen. Beter twee eerlijke stuks dan tien fast fashion items; ook van dat idee probeerde ze haar klanten te overtuigen. Zo groeide haar droom om een minimalistische en tijdloze collectie, los van trends of seizoenen, te ontwerpen. Toen Laurence in 2015 ziek werd en ze Mis-en-plis (voorlopig) vaarwel zei, bleef haar passie voor tijdloze, unieke stukken en een eerlijk verhaal, sluimeren.

Wild guess? Net op dat moment ontmoette ze Barbara. Hoe ze samen Wild Muse aanpakken lees je hier!

Wild Muse

Barbara

Barbara studeerde Sinologie en Ontwikkelingssamenwerking, en belandde vervolgens als prille twintiger in de textielwereld waar ze haar passie voor mode ontdekte. Intussen reist Barbara al bijna 20 jaar de wereld rond op zoek naar mooie stoffen en materialen.

Als co-founder van Witrade bouwde ze een brede expertise uit op vlak van duurzame materialen en certificatiesystemen, en ontdekte zo de mogelijkheden maar ook de uitdagingen en valkuilen hiervan. Vanuit haar jarenlange ervaring groeide het idee om een eigen kledinglijn te ontwikkelen met een eigenzinnig karakter en een resoluut andere aanpak.

Wild guess? Net op dat moment ontmoette ze Laurence. Hoe ze samen Wild Muse aanpakken lees je hier!

×
Nederlands