Het dreamteam achter Wild Muse, dat zijn Laurence & Barbara. Hier kom je wat meer over ons te weten. Benieuwd naar hoe wij met Wild Muse de wereld mooier willen maken? Dat lees je hieronder.

1

Het ontwerpproces

Als ontwerper werken je voelsprieten continu. Een nummer van Charlotte Gainsbourg, een opvallende kleurencombinatie in de natuur, een verrassend detail in een schilderij: Laurence heeft altijd een schetsboekje op zak waarin haar inspiratie langzaam vorm krijgt. Laurence: “Ik val voor eenvoud en focus op de dingen die het verschil maken. Daarom zijn de stoffen, die ik samen met Barbara uitkies, zo cruciaal. Een bijzondere, kwalitatieve stof die mooi valt, maakt je ontwerp zoveel sterker.”

Overbodige details worden geschrapt, Wild Muse kiest voor sober met karakter. De toevoegingen zijn er enkel om het ontwerp sterker en ook speelser te maken. Een insnijding aan de heupen bijvoorbeeld. Of een naad die traditioneel aan de binnenkant zit, maar nu op de mouw komt te liggen. Laurence: “Trends leg ik volledig naast me, ik ontwerp naar het lichaam van de vrouw. Mijn ontwerpen moeten je mooier maken én je mooier laten voelen.”

2

De verkoopprijs

Op zoek naar Black Friday- en ander deals? #sorrynotsorry, die zal je bij ons niet vinden. De verkoopprijs omvat zoveel meer dan de waarde van de stof en de confectie: naast het denkwerk en de creatie bepalen ook het uitkiezen van de stoffen en de kleuren, het maken van prototypes, de bijsturing, de opvolging bij de fabrikant, de pasbeurten enzovoort mee de prijs.

3

Pre-order

Wild Muse werkt met een pre-ordersysteem, waarbij je dus je favoriete kledingstuk bestelt voordat het geproduceerd wordt. Waarom? Op die manier kunnen wij inschatten welke modellen, stoffen en kleuren aanslaan. De productie wordt dus beter afgestemd op de vraag, en zo gaan we overschotten tegen. Als klant kies je heel bewust voor onze stuks. Dat je daar even op moet wachten, vind je niet erg. 

En er is nog een bijzondere reden: via dit systeem kunnen wij namelijk voor kleinschalige fabrikanten kiezen die net als ons geloven in een ethische, eerlijke aanpak en authentieke, tijdloze kleding. Zo maak jij mee het verschil voor alle mensen achter Wild Muse en kunnen wij voluit voor onze droom gaan!

Lees hier meer over hoe zo'n pre-ordercampagne precies in zijn werk gaat.

4

Wild Card

Omdat we het fantastisch vinden dat je mee helpt investeren in Wild Muse, krijg je bij elke bestelling tijdens een pre-ordercampagne een Wild Card of kortingscode t.w.v. 15% op een toekomstige bestelling. De unieke code op je Wild Card geeft jou bovendien exclusief toegang tot één van onze live events.

×
Nederlands